Indeling nieuwbouw

Wat gaat er precies gebeuren in de nieuwbouw? En wat betekent dat voor onze patiënten en onze zorg? Een korte tour langs de verdiepingen van de nieuwbouw:

Souterrain

In het souterrain wordt het gehele loopexpertisecentrum ondergebracht, speciaal voor mensen met problemen op het gebied van lopen, staan en balans. Zij kunnen hier terecht voor een diagnose, een behandeladvies en de behandeling zelf. Daarvoor hebben wij veel kennis, vaardigheden én (innovatieve) hulpmiddelen in huis, zoals de Zero-G, het exoskelet en de GRAIL. Deze worden in de nieuwbouw allemaal fysiek bij elkaar gebracht, waar ze nu nog verspreid zijn over de hele locatie van de Sint Maartenskliniek. Ook ons innovatieve fieldlab, het fitnesscentrum, het lab voor de gangbeeldanalyse en de ‘ADL-flat’ krijgen hier hun plek.

Begane grond en 1e verdieping

Hier komen de twee verblijfsafdelingen van ons revalidatiecentrum. Elk ingericht op langdurig verblijf, met huiskamers, ruimten voor groepstherapie, oefenzalen en spreek-, onderzoeks- en behandelkamers en 36 bedden, verdeeld over één- en tweepersoonskamers. Deze kamers zijn allemaal geschikt voor mensen in een rolstoel. Zo zijn de kamers extra groot en zijn ze voorzien van technologie naast het bed (domotica), rolstoelvriendelijke kasten en badkamers die zijn ontworpen voor mensen in een rolstoel. Ook de gangen zijn gericht op rolstoelgebruikers; met vijf meter zijn ze breed genoeg voor bedden en rolstoelen om elkaar te passeren. Op de begane grond komt de afdeling Dwarslaesie en op de 1e verdieping de afdeling Neurorevalidatie en onze dagbehandeling.

2e verdieping

De bovenste verdieping van de nieuwbouw huisvest ons nieuwe OK-complex. Hierin komen zeven identieke compleet nieuw ontworpen OK’s, die nog nergens anders ter wereld operationeel zijn. Deze OK’s zijn veiliger, eenvoudiger, effectiever en efficiënter. Er is minder kans op infecties, op menselijke fouten en meer comfort voor patiënten en het operatieteam. Ook zijn de OK's twee keer zo groot als onze huidige OK's. Omdat wij geen intensive care hebben, krijgt het OK-complex een grote verkoeverruimte met meer dan dertig bedden.